سید مهدی شریفی مشاور رسانهای رئیس دانشگاه تهران در گفتگو با خبرنگار مهر، با اشاره به راه اندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران در روز دانشجو خبر داد و اظهار کرد: ما معتقدیم دانشگاه باید حضور به موقع در حل مسائل کشور داشته باشد و در عین حال جامعه نیز بتواند از گنجینههای ارزشمند درون دانشگاه بدرستی بهره مند شود.
هدف راه اندازی تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران
دانشیار دانشگاه تهران نقش مقدس و موثر دانشگاه در تشریح فعل الهی را یادآور و با تاکید بر ضرورت ارتباط دقیق با بدنه جامعه تصریح کرد: دانشگاه باید مساله محور باشد و تلویزیون اینترنتی دانشگاه تهران به مثابه شبکه حکمت و فرزانگی یکی از اهدافش اجتماعی کردن علم است و میخواهد با هدف تعامل دو جانبه نکات و چالشها را گرفته و در ساحت دانشگاه به بحث بگذارد.
شریفی ادامه داد: این تلویزیون ۴ بخش دارد؛ نخست یک جُنگ ۹ آیتمی با عنوان ۱۳۱۳ (سال تاسیس دانشگاه) که هر هفته یک مساله را از زوایای مختلف بررسی میکند. به طور مثال در روز دانشجو، آیتمهای مختلف ما در خدمت این مساله قرار میگیرد. در ادامه آن دسته از رسالههای دکتری که در موضوع دانشجو کار جدی انجام دادند، توسط هیات داوران انتخاب میشوند و به فینال می رسند و فصل پنجم آن رساله (یعنی پیشنهادهای محققانه دانشجو) خطاب به مسولان کشور و بدنه کارشناسی جامعه بیان میشوند.
بیان مسالهای خلاقانه از سوی اساتید و دانشجویان در ۱۲ دقیقه
وی با اشاره به اینکه قرار است پیشنهادات کاربردی مقالات علمی پژوهشی دانشگاه را نیز در آیتم دیگری به سطح جامعه منتقل میکنیم، تصریح کرد: در بخش دیگری از برنامه ورودی ۱۳۱۳ یک آیتم دیگری داریم که نام آن را «روزنه» گذاشتیم و فارغ التحصیلان، دانشجویان و هیات علمی در ۱۲ دقیقه یک مساله خلاقانه ای را خطاب به جامعه مطرح میکنند.
گفت و گوهای تخصصی ۳۵ دقیقه با اعضای هیات علمی
مشاور رسانهای رئیس دانشگاه تهران افزود: بخش دوم این تلویزیون اینترنتی با عنوان «سیمرغ» به گفتگوهای تخصصی ۳۵ دقیقهای با اعضای هیات علمی، دانشجویان و فارغ التحصیلان دانشگاه تهران درباره مسالههای جدی جامعه مربوط میشود که اهم موضوعات آن عبارت است از حوزه روابط بین الملل، فرهنگ و جامعه، خانواده، اقتصاد، فلسفه و اندیشه، ورزش و فناوری. تلاش ما در این گفتگوها این است که با بررسی دقیق مسالههای جامعه، دانشگاه عملاً مشاوران جدی تصمیم گیران کشور و کارشناسان باشد.
پخش زنده تمامی همایشها و سخنرانیها / کلاس برخی اساتید در دسترس عموم قرار میگیرد
وی اضافه کرد: بخش سوم این شبکه مربوط میشود به پخش زنده تمامی همایشها و سخنرانیهای علمی که در دانشگاه برگزار میشود. در بخش چهارم نیز کلاسهای آن دسته از اساتیدی که علاقه مند باشند، برای دسترسی عموم بر روی این شبکه قرار خواهد گرفت؛ چرا که ما معقدیم برخی افراد به هر دلیلی نتوانستند وارد ساحت دانشگاه شوند اما دلشان برای کسب معرفت می تپد.
شریفی با تاکید بر اینکه تلویزیون اینترنتی دانشگاه کاملاً مستقل است و در اختیار دانشگاه بوده و هیچ ارتباطی با هیچیک از رسانهها ندارد، خاطرنشان کرد: تلاش شده که محتوای این تلویزیون اینترنتی در سطح استاندارهای بین المللی باشد.
وی در پایان تاکید کرد: این شبکه تلویزیونی ذیل قوانین ساترا وجود دارد و تمامی گفتگوها و مباحث تخصصی در سایت شبکه تلویزیون اینترنتی به آدرس tv.ut.ac.ir ذخیره میشود.
نظر شما